III.épület   II. em.  59. szoba    Telefon: 501-785 

 

 

 

hk_logoA Tanítóképzõ Karon 1993 óta működik ez a szervezet.

 

Tagjai olyan hallgatók akiket a társaik rendszerint ősszel hivatalos formában titkos szavazással választanak meg. A HK elnökség tagjainak mandátuma egy évre szól. Célja, hogy ellássa a hallgatók érdekképviseletét kari, főiskolai és országos szinten, valamint érvényesítse jogaikat. Véleményezi és segíti a főiskola működését befolyásoló elképzeléseket, terveket, határozatok kialakítását, folyamatos kapcsolatot tart más hallgatói szervezetekkel.

 

 

 

Milyen tisztségek vannak a HK-ban?

 

Elnök: A Kari Hallgatói Képviselet elnöke felelősséggel tartozik a Kari Hallgatói Képviselet Elnöksége mûködéséért. Aláírási és döntési joggal rendelkezik, a szenátus és a Kari Tanács tagja

 

Alelnök: az elnököt helyettesíti, koordinálja a csapatot valamint beszámolókat tart a HK működéséről

 

Gazdasági elnökségi tag: A Gazdasági elnökségi tag a HK gazdasági ügyeinek felelőse.

 

DJB és HK titkár: Minden diákjólléttel kapcsolatos dolog az ő kezében fut össze (pl.: szoc. tám., egyéni tanrend stb…), valamint az irodán belüli ügyes bajos ügyek intézése a feladatköre.

 

Kulturális és programszervezõ elnökségi tag: megtervezi és koordinálja a  HK programjait, diákhagyományok ápolása, kulturális programokat szervez.

 

Tanulmányi ügyekért felelõs elnökségi tag: Fő feladata a hallgatók és a tanárok közötti kapcsolat fenntartása, megtartása. Hallgatók érdekeinek képviselete a hallgatókat érintő tanulmányi és vizsgaügyekben,

 

PR és külügyi elnökségi tag: Minden ami marketing. Népszerűsíti a HK-t. Figyeli és fejleszti az információkezelő eszközöket. Az Erasmusos diákokkal tartja a kapcsolatot

 

Póttag: szavazati joga ugyan nincs, de folyamatosan segíti az elnökségi tagok munkáját. Ha valamelyik képviselő bármely indok miatt lemondani kényszerül, automatikusan teljes jogú taggá válik.

 

Az ügyrend letölthető innen: LETÖLTÉSTanítóképző Főiskolai Kar Hallgatói Képviseleti Tagok

Elnök:

Csicsó Alexandra

Csicsó Alexandra

Általános Alelnök:

Ferenczy Anna

Ferenczy Erzsébet Anna

DJB Elnökségi tag, és HK Titkár:

Gazsik-Doricsák Virginia

Gazsik-Doricsák Virginia

Gazdasági Elnökségi tag:

Nagy Fruzsina

Nagy Fruzsina

Tanulmányi Elnökségi tag:

Márkus Nóra

Márkus Nóra

Programszervező Elnökségi tag:

Kovács Bernadett

Kovács Bernadett

PR és Külügyi Elnökségi tag:

Nagy Annamária

Nagy Annamária

Póttag:

Szabó Kata

Szabó KataVajon milyen is a fõiskolás élet?

A fõiskolán meghatározó tapasztalatokat gyûjthetsz. Minden nap amit itt töltesz egy életre szóló élmény.

Persze azért tanulni is kell, de nyugi csak a vizsgaidõszakban, na meg az aktuális Zh-k elõtti éjszakán a barátaiddal a kollégiumi folyosón, vagy az albérleti szobában kucorogva. Ha pedig átvergõdtél a suli által rád mért feladatokon, jöhetnek a már kiérdemelt „hirös” és „hírhedt” rendezvények.

Még csak a felvételed biztos, de máris részt vehetsz az év egyik legnagyobb rendezvényén a KEFO Gólyatáboron. Folytatásképp már az elsõ héten dübörögnek a nyitó bulik melynek helyszínei minden kedden fergeteges hangulattal várják a fõiskolásokat. Novemberben méltó eleganciával a Gólya Bálon az elsõ évfolyamosok - eskütételük után – hivatalosan is tagjai lesznek a hallgatóközösségnek. Év közben persze színes palettán kínál szórakozási lehetõséget a HK a kedves mulatni vágyó fiataloknak. Csak néhányat sorolnék fel ezek közül: Halloween buli, karácsonyi forraltborozás, farsangi mulatság, Valentin napi „pár-baj”, igazi falusi disznóvágás stb.

Kecskemét városa számos érdekességgel büszkélkedhet. Itt található a Katona József Könyvtár ( félmilliós gyûjteményével Bács- Kiskun megye legnagyobb könyvtára ), Tudomány és Technika Háza, Planetárium, Cifrapalota, Katona József Színház, Arborétum stb... A város fõterén egész évben fesztiválsorozatok ( Tavaszi Fesztivál, Hirös Hét, Népzenei Találkozó stb…) várja az érdeklõdõket. Természetesen nálunk sem marad éhen az aki „zabálja” a kultúrát és a tudományt: intézeti teadélután, Vérnyúl koncert, pályázati és ösztöndíj lehetõségek, TMDK, Ki mit tud, Kefo hangja, színjátszó kör és még sok- sok más színes program vár rátok kari és fõiskolai szinten is.

Legyetek aktív tagjai ti is ennek a fõiskolának, tanuljatok sokat. Szerezettek minél több élményt, hogy legyen mit mesélni majd az unokáitoknak.

„Amit tapasztalsz, érzesz és tanulsz,
Évmilliókra lesz tulajdonod.”

Madách Imre

Neumann János Egyetem Hallgatói Önkormányzat

   6000 Kecskemét
   Izsáki u. 10.

   hok@hok.uni-neumann.hu

Eseménynaptár